Suami pernah mengatakan pada saya jika kami masih bergaduh sehingga hujung tahun ini dia akan melepaskan saya tetapi ALLAH maha berkuasa

Assalam min tlg hide profil saya yea.. saya sebenarnya tak tahu nk luahkandan mntk pendapt pada siapa. Saya seorang istri yang bekerja makan gaji di company swasta.. saya ada seorang anak perempuan berumur dalam 2 tahun dan saya telah berumhtngga sejak 2011 lagi.. apa yang jadi apabila keluarga mil terlalu mengharapkan suami saya. saya bersyukur sebab tak dduk serumah dengan mil.. dan saya menumpang di rumah pusaka mak saya. alhamdulilah dapat juga tmpa berteduh.. apa nak dikatakan mil juga menjaga cucunya iaitu anak drpada adik suami dan adik suami tidak bertnggungjawab terhadap anak2nya.

Sejak kahwin suami saya juga kuat bekerja tetapi berpelanjaan harian rumah kami tdak pernh cukup.. dan perlu saya juga yang mengeluarkn duit gaji saya sendri.. apabila ditanya pada suami, suami menidakkan yang dia ada menanggung anak2 buahnya yang mil jaga.. (tapi saya dapat rasakan yang suami ada memberi mil duit dan menanggung anak2 sedaranya) kenapa harus suami tdk mahu berterus terang shja.. suami juga adalah bekerja di subuah kilang da selalu buat OT..

Sepanjang perkhwinan Kami sering bergaduh walaupon hal remeh temeh yang saya hanya bertnyakan kemanakah duit gaji sampai tidak cukup untuk menampung hidup.. dan suami juga jarang memberi saya duit belanja untuk keperluan saya.. sebab saya jenis tak kisah sebab saya ada gaji hasil saya bekerja sendri. Suami pernah mengatakan pada saya jika kami masih bergaduh sehingga hujung tahun ini dia akan melepaskan saya tetapi ALLAH maha berkuasa dan mengandung sebelum hujung thun tersebut.

Seperti kaum wanita yang lain saya jugak ingin tgk reaksi suami yang hppy bila isteri mengandung. tapi hrapan saya pudar.. Bila sya beritahu suami, tanpa dia ada apa2 reaksi langsung tapi saya pujuk juga hati nie untuk bertahan demi baby dalam kandungan.. dalam masa saya mengandung kami juga bergaduh seperti dahulu.. walaupon saya mempunyai pelbagai kesakitan ketika mengandung saya tetap kuat untuk bekerja untuk membeli kelengkapan baby yang bakal lahir.. apabila ajk suami untuk beli brg baby ada shaja alasn diberi.

Untuk makluman boleh dikatakan 98% kelengkapan nk smbut baby adlh hsil duit gaji saya sendri dgn bantuan mak saya.. saya kerap kena tahan di hspital sebab saya ada sakit tiroid dan perlukan pantauan.. pergaduhan kami sering kali berlaku hingga saya melahirkan baby.. dan saya bersyukur baby dan saya selamat.. hingga ke hari nie gajì suami tidak pernh cukup untuk menampung saya dan anak.. bila saya mntk suami untuk membeli brg dapur dan ank akan ada alasan yang sma pakai dulu duit saya nt bila dia dpt gaji dia akan byr balik.. saya berhabis duit tnpa ada membuat simpanan untuk membeli brg dapur dan ank..

Apabil suami gji saya tnjukkan semua resit yang saya telah belanjakan suami hnya membyr separuh shaja dprd nilai dibelanjalan. Saya dan suami juga berpisah tempat tidur sejak ada anak.. saya tidur dengan anak di ruangan lain dan suami akn tidur di ruangan lain.. pada mula2 ada ank saya tk kisah sgt berpisah tmpt tido tapi apbila lama kelamaan saya terasa sunyi dan rindu untuk tidur bersama suami semula.. apabila saya nk tidor bersma ada shja alsn yang suami bagi.

Suami mcm menjauhkan diri daripada saya.. saya fhm dia penat bekerja hingga ot saya cuma nk dia berikan saya ruang dan perhatian untuk saya dan dia..
Saya cuba juga untuk baring di sisi suami tapi saya lngsung tk dihiraukan.. saya bukan mntk bersama cuma untuk tidur 1 tmpt dgn dia shja.. cukuplah kalu 1 mlm dlm seminggu pon dh cukup.. skrg saya kerap kurng siht.. saya cuma rindukan untuk tidur berdektan dgn dia shaja. Salahkah seorng isteri untuk tidur berdekatan dan bersebelahan dgn suami.. maaf terlampau banyak saya luahkan.. hati ini dah tk mampu untuk bertahan lg..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top