1 malam tu adik ipar halau saya keluar rumah dan Dan malam tu suami terus bawak saya pergi keluar balik duduk rumah mak bapak saya

Terima kasih admin siarkan posting saya. Saya hanya nak mintak pendapat,bukan nak mengaib suami dan sebagainya. Sebelum ni saya menumpang rumah mertua. 8 tahun kawin. Sebelum ni ajak pindah keluar menyewa dkat luar suami takmau. Atas alasn mertua taksihat nnti takdk sapa nak tengok.

Arwah bapak mertua saya str0ke. Saya dengan mertua takdak masalah. Mertua baik sangat. Tpi masalah dengan ipar. Adik ipar jenih baran. Budak2 bising takboleh qeja nak meng4mok. TAKboleh salah sikit. Tpi bila saya marah anak2 saya pon dia meng4mok tak bgi maqah. Dia meng4mok m4ki2 budak2 takpa. Sampai 1tahap dia meng4mok macam oqang gil4 .

1 malam tu adik ipar halau saya keluar rumah dan Dan malam tu suami terus bawak saya pergi keluar balik duduk rumah mak bapak saya. Dah 3bulan saya dok rumah mak ayah. Masih mencari rumah sewa. Tapi tiap kali ada rumah saya suruh suami pi tengok macam2 alsn dia bgi.

Sebolehnya dia takmau sewa rumah. Dia dan mertua saya dok ulang pujok saya duduk sana semula. Tapi hati saya dah takboleh terima lepas apa yang dah jadi. Saya pernah mntak suami lepaskan saya,dia marah saya. Saya memang dah takboleh nak balik duduk sekali keluarga dia.

Mak Mertua saya baik,arwah pak mertua pon baik. Tapi saya qasa dah hilang sabaq nak bertahan dalam qumah tu sampai tahap ny4w4 anak2 dan nyawa saya terancam macam tu. Saya nak call polis,suami takbgi.

Risau nnti dia keluar penjara dia cari. Tiap kali bincg dengan suami pasal rumah,kami akan bergduh bertgkar. Selama ni saya luah dkat dia masalah saya kat rumah tu dia takpernah endah pon. Saya luah adik dia rajin ng4muk,sruh dia tgur adik dia,dia buat taktu ja. Macam masuk tlinga knan kluar tlinga kiri. TAKdk respon. 8 tahun saya sabar.

Tapi suami takbuat apa2. Dan adik dia macam tu la. Ng4muk2. TAKbgi duit ng4muk,nak mkan ng4muk,itu takkena ini takkena. Saya memang takboleh dah. Takdak privasi langsung dah. Bagi anak saya umuq 2 tahun mnum ayaq redbul,ayaq gas,bila tgur dia ng4muk. 

Merokok slmba depan anak2. Bila tgoq meng4mok. Saya dah takthan. Letih nak hadap. Tapi suami takpaham. Baru ni bincg lagi pasal rumah. Saya sruh pi tengok rumah sewa,dia sebolehnya pjok saya balik dekat rumah mak dia. Dia cakap takut taklepas bayar.

Sedangkan selama ni gaji dia pon sayaa takpenah ambk kisah. Barang dpur belnja rumah saya yang uruskan. Saya niaga. Segala bil dan keerluan lain pon saya uruskan. Dan suami tetap cakap saya takpaham dia.

8tahun saya sabar,saya tggu dia buat sesuatu,tapi takdak apa yang merubah apa2. Saya dah penat. Tolong bagi saya pendapat. Cukup tak gaji 1500 kalau duduk rumah sewa?

Tolong. Saya perlu pendapat korang. Saya dah tak tau nak buat macam mana skrang. Ikut hti memang takkan balik duduk dengan mak dia. Bukan marahkan mak tpi terasa dengan adik dia. Dah sampai tahap serius amukan dia tu,saya dah rasa takboleh than

Saya tak bekerja. Dulu dok meniaga dekat rumh saja. Alhamdulillah,keperluan saya,mkan mnum brg dpur kat rumah tu saya mampu uruskan. Saya tak tau nak pikiaq dah. Selagi adik dia dok situ,memang saya takkan balik sebab kata2 m4kian dia hinaan dia tu macam terngiang ngiang kat telinga

Tolong jangan kecam. Saya cuma mintak pendapat. Sebab saya dah taktau macam mana nak pujok suami supaya paham saya..saya cuma takmau benda yang dah jadi terjdi lagi. Saya ada anak 4 org. Anak2 makin bsar. Sampai bila saya cakap. Ksian anak2.

kdg sampai trauma bila sebut nama pak mnkan mereka..saya tak dah macam mana nak cakap dengan suami. Saya ada ajak pi pjbat agma untuk dengaq kaunseling pon dia tak mau. Saya pon dah tak tau nak cakap macam mana. Nak pujok macam mana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top