Dijadikan cerita saya minta tolong suami tolong hantarkan anak ke pengasuh dan tolong buang s4mp4h sebab saya lewat.

Assalamualaikum min Dan warga krt
Saya nak Tanya pendapat Dan idea tentang masalah saya ni. Saya ibu kepada 3 org anak (7,3,2tahun), Dan bekerja. Saya bekerja office hour 9.30-6.30ptg, suami pulak 9pg balik xtentu. Jadi di sebbkan saya kerja fix hour saya kena uruskan anak2 Dan Rumah .

saya okay sbb faham suami kerja balik xtentu tapi bila lama2 saya jadi penat . Semua urusan A-Z saya yg buat Dari siapkan beg ke tempat mengasuh, hantar anak ke Rumah pengasuh, ambik anak, beli brg dapur, uruskan kemas Rumah bila balik keje, jaga anak smpai malam.

Suami hnya uruskan SI bongsu mlm kalau dia nak susu shja sbb kdg2 dia balik anak2 semua dh tido tu pun kalau dia nak susu.. kalau dia xnak tido jela smpai pagi..

Dijadikan cerita saya minta tolong suami tolong hantarkan anak ke pengasuh dan tolong buang s4mp4h sebab saya lewat. Tapi dia suruh saya siapkan semua dulu sebelun keluar. Bayangkan ikat sampah tu pun dia suruh saya buat.

Salin pampers anak dn tukar seluar saya yg buat . Alaskan dia tgh siap2, sdgkan saya pun nak siap2 jugak. Saya terkilan Dan Mula la hati saya jd xikhlas Dan mood pun kelaut nak keje.

Saya terfikir kita  bekerja cari rezeki Dan nafkah sama2 tak boleh ke bertolak ansur uruskan keluarga dn bukan harapkan sorg shja urus atas Alaskan masa lebih bnyk. Hal ni bukan sekali saya bincang tapi bnyk Kali smpai bergaduh tapi ada la buat sehari Dua pastu dia buat balik perangai.

Saya pun manusia biasa yg ada rasa penat.. tapi kalau manusia Jenis tak pikir penat org lain2 ni pun susah jugak nak hidup. Di sebabkan masing2 cari rezeki Dan nafkah tak ada istilah Lagi tanggungjawap istri dn suami sbb tanggungjawap suami  tu pun saya pikul jugak dn saya tak kisah ..

tapi bila tak ada tolak ansur dlm uruskan keluarga Dan berat sebelah buatkan saya jadi penat dn fedup. Takkan smpai anak2 besar hanya saya yg memudahkan kerja dia tapi yg kalut pagi2 sampai malam tu saya . Ibarat saya kerja 24jam sehari mcm ni..

Jadi apa patut saya buat.Nak Nasihat dah nasihat dah.. nak berbincang dah berbincang dah.. nak bahagi tugas pun saya dh buat tapi bertahan sehari Dua..

Terima kasih yang bagi pendapat positif yang bagi pendapat negative dn rasa suruh saya buat semua sendiri lebih baik tu. Saya doakan awk bahagia manjakn suami awk tu.

saya nak hidup ni adil bukan tindas hanya sebab di gelar istri Dan saya kesian suami saya supaya takdela dia gagap bila di soal pasal tanggungjawap di akhirat kelak..

1 thought on “Dijadikan cerita saya minta tolong suami tolong hantarkan anak ke pengasuh dan tolong buang s4mp4h sebab saya lewat.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top