Pada Mula2 Bapa mertua telah membina rumah kampung dengan 3 bilik kisahnya bila rumah sudah siap dibina

Salam warga krt, nak buat curahan hati sikit. suami saya ada 5 org adik beradik. Suami anak sulung, tengah 2 perempuan telah berkahwin &hujung 2 lelaki masih remaja 19 tahun kembar.

Mula2 Bapa mertua telah bina rumah kampung dengan 3 bilik kisahnya bila rumah sudah siap dibina 2 adik beradik permpuan suami dah cop bilik & beli smua kelengkapan dalam bilik.

Bila suami nyatakan hasrat untuk share dana untuk beli kelengkapan bilik, adik suami menolak. Mgkin tak nak kami tumpang bilik mereka.

Baru2 nie, kami semua berkumpul. Saya harapkan dapat tumpang bilik salah seorg adik suami, sebab saya masih menyusukan anak.  Tapi suami masing2 terlebih dahulu masuk dlm bilik. Saya tak harapkan untuk tidur di atas tilam,

sebab sedar kami tak keluar apa2 untuk bilik tersebut, Cuma sekadar ingin menumpang semalam untuk saya menjaga aurat dan meyusukan anak. Malam tersebut kami tidur di ruang tamu, sekali dengan 2 adik lelaki yang sedang meningkat remaja.

Paling sedih, mertua pun tak pelawa untuk saya tidur bersama. Rumah sedia ada mertua di N9, rumah kami pun selang beberpa rumah jer dengan rumah mertua. Bila ingat2 balik,

kalau semua berkumpul, mertua sanggup tidur luar untuk bagi bilik untuk anak perempuannya yang telah berkahwin. Rumah sedia ada 3 bilik juga. Kami memang ulang alik ja kalau di rumah N9. Sedih sebenarnya dengan keadaan mcm nie.

Tak mengharapkan apa2,Cuma kalau boleh, siapa2 yg ada adik ipar @ kakak ipar, share la bilik dgn ipar kamu..Bukan utk seminggu..tapi untuk 1 atau 2 malam menumpang tidur untuk privasi.

Para suami berilah ruang untuk yang perempuan kasihan kami yg hanya menumpang.. Saya sendiri ada 2 org adik ipar perempuan. Tapi saya lbh sggp ulang alik dari rumah mak ke rumah sendiri untuk bagi ruang pda mereka.

Mumgkin ada yang cadanggkan utk buat bilik. Tapi tak semua orang mampu dan  x semua rumah ada space untuk tmbh bilik.
Bila bsuara takut ada yang bmasam muka dan cakap2 belakang.  Sya pasti rmai lgi yang punyai  masalah yg sama. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top