Perempuan itu mengaku ada hubungan dengan suami saya selama 3 tahun tapi masalanya perempuan tu adalah isteri orang yang tidak ada anak

assalammualaikum, tolong hide profile saya min. saya seorang isteri beranak 4 , 3 pompuan 1 lelaki.. saya dan suami sama2 bekerja.. kmi kawin pada 2009, Dan tggl di rumah mertua bersama ipar.. dari mula kawin, suami tak pernah bagi nafkah, disebabkan saya ada gaji, saya boleh sabar lagi, dia sibuk dgn kawan kawan dia, setiap kali pergaduhan ibu mertua Dan ipar2 baking suami saya, tiada sedikit pun drng nak dgr cakap saya.. tapi saya sabar lagi, sebab anak..

Masa saya mengandung anak ke3 tahun 2017 masa mngandung suami tak pernah sentuh saya, mlm2 dia jalan, smpi la saya bersalin Dan habis pantang dia tak pernah layan dan sentuh saya, di rumah dia sibuk dgn handphon , semua folder hp dia siap ada password, saya dpt berita dia ada perempuan lain, tapi saya tak percaya sebab tiada bukti.. lepas itu kmi btengkar, stiap kali pertengkaran dia u gut saya mnggunakan senjata tajam, tapi saya sabar..dan terus bersabar.

Pada suatu hari, saya terpaksa tggl ke rumah bapa saya, jarak tidak jauh juga dri rumah suami, atas sebab2 yg susah da nak elak, saya ke makamah tuntut cerai. 9 kali pihak makamah panggil suami, suami tak dtg.. saya naik turun ke makamah suami tak bagi kerjasama.. dan sekali lagi saya dpt dengar cerita suami saya ada perempuan lain, saya siasat sehinggala saya dpt semua bukti dan saya sndiri bjumpa dgn perempuan tersebut.

Perempuan itu mengaku ada hubungan dengan suami saya selama 3 tahun tapi masalanya perempuan tu adalah isteri orang yang tidak ada anak dan disebabkan dia suka dengan suami saya dia sanggup ceraikan suaminya. suami saya masih tak nak mengaku.. dia merayu2 untuk saya tutup kes tuntut cerai d sebabkan dia kesian dgn anak2, okey saya bagi dia peluang untuk berubah, sebab tiada org yg tak buat silap, dia berubah dia solat 5 waktu, saya mngandung saya harap kmi bina hidup baru bersama anak2.

Dia mula bagi nafkah tuk anak2, tapi semuanya indah hanya 5 bulan saja, lepas saya melahirkan anak bongsu bulan Mac 2019 dia mula berubah, tak bagi nafkah, hari2 jln malam macam2 alasan dia bagi, dia gaduh saya Dan lagi mengeluarkan senjata tajam, saya nekad dan keluar dari rumah d sebabkan saya d halau oleh suami, saya malu saya ada maruah, mertua saya dan ipar2 melihat semuanya sambil menyebelahi suami saya, penjelasan saya mereka taknak dengar..

kami berjumpa, suami saya nak ceraikan saya, tapi penceraian besyarat, belum lagi ke makamah suami ingatkan saya , suruh saya jangan tuntut Nafkah ank.. dia tak nak susa, dia pesan dgn saya lepas penceraian jgn marah dia keluar dengan siapa2, buat apa saya nak marah, dia da bukan suami saya pun.. saya sllu terbayang muka perempuan tu, saya rasa dia menang, menang merosakkan rumahtangga saya.. saya berserah kepada Allah, saya mesti kuat, saya ada anak umur 10 tahun, 5 Tahun , 2 tahun dan baby 3 bulan.. anak2 la penguat Dan pembagi semangat untuk saya hadapi semua liku2 perjalanan hidup

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top