Untuk pengetahuan, saya baik sangat dengan family dia. Masa bulan puasa ni dah berapa kali saya pergi berbuka puasa di rumah mak dia

Assalamualaikum admin. boleh siarkan kisah saya. hide profil ya. saya dah berkahwin selama 5 tahun. anak dah nak masuk 3 orang. masalah saya, saya kecewa sebab suami saya tidak menghormati ibubapa saya. dah 5 tahun nikah, dia still tak boleh nak sesuaikan diri dalam keluarga saya. dia bekerja driver lori, dan saya tidur di rumah ibubapa saya kalau dia outstation. mostly memang duduk rumah mak saya je sebab kat rumah tak ade jiran anak pun kecik lg.

Setiap kali dia datang hantar saya ke rumah mak saya ni dia langsung tak tegur ayah saya. hantar , saya dan anak2 turun langsung tak keluar kereta pun. saya perasan 5 tahun ni dia tak pernah salam dengan mak ayah saya pun. dan setiap kali dia balik kerja ambik saya enjin kereta pun tak ma tikan duduk je dlm kereta tnggu saya turun. kadang2 saya sengaja buat lmbt2 kemas baju nak suruh dia naik tegur sapa dengan ayah, tapi tak pun. selama 5 tahun ni memang macamtu je perangai dia. 4tahun dh saya beraya di kg dia je. tahun ni sebab pkp je saya beraya di rumah makayah saya. tu pn saya ajak tdur disini dia macam terpaksa je.

Untuk pengetahuan, saya baik sangat dengan family dia. Masa bulan puasa ni dah berapa kali saya pergi berbuka puasa di rumah mak dia. sanggup pulak dia rentas daerah. rumah mak saya satu daerah je ni mcm2 alasan dia bg tkut polis peronda la nak pergi kena denda la apa.. kalau saya ke rumah mak dia, siap tidur disana je saya ok je buat mcm rumah sndiri. tolong kakak2 ipar didapur . berbual macam kawan je. tapi dia takboleh nak sesuaikan diri macam mana saya sesuaikan diri saya dlm keluarga dia. Banyak kali saya bergaduh dengan dia smpai nak cerai berai sebab dia takboleh terima keluarga saya.

saya nak dengar pendapat orang luar macam mana nak selesaikan suami saya ni. rasanya 5 tahun ni masa yang lama. dia ada terasa dengan ayah saya. tapi saya dah bagitau kat dia orang tua jangan ambil hati sangat. saya pn pernah je terasa dengan mak dia dk mengumpat saya dekat jiran2 saya tak kisah pun. asal tak kacau saya dengan anak dia sudah. tapi suami saya tak boleh nak maafkan ayah saya sebab hal kecik jer pun. dia memang tak boleh nak terima keluarga saya terutamanya ayah saya. saya kecewa sangat dengan dia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top