Allah jer tahu perasaan saya bila isteri pertama pernah datang serang saya dedangkan demi Allah saya tidak tahu yang dia sudah ada risteri.

Assalamualaikum disini saya ingin kongsikan tentang diri saya dan ape yang saya lalui sepanjang 9 tahun perkawinan. Saya 28 tahun anak 5.. Anak syurga 2 orang. Yang masih ad 3.. 2 lelaki 1 perempuan. Saya berkawin dengan suami sebab frust dengan tunang. Kawin tanpa kenal siapa dia. Diawal perkawinan saya dapat tahu dia menipu saya. Rupanya dia sudah beristeri dan punya 3 cahaya mata. Allah jer tahu perasaan saya bila isteri pertama pernah datang serang saya dedangkan demi Allah saya tidak tahu yang dia sudah ada risteri.

Bermula la kisah hitam dalm hidup saya..
Suami menceraikan isteri pertama sebab mereka memang tak sebumbung dah 2 tahun.. Saya pula brau hamil 1bulan masa tu. Suami saya mula abaikan saya. Suka enjoy karoke.. Satu hari saya dimasukan ke ward kerana turun darah. Suami tak datang pun.. Hanya kawan2 yang menemani.. Keluarga jauh dan saya tak beritahu keluarga.. Lepas bersalin saya bekerja.. Dn 3 tahun kemudian saya pregnant lagi.. Kali ni lagi teruk keadaan saya sebab memamg sudah cod merah bila preg.. Kerja siang mlm tnpa henti.. Dan lahirlah putera saya yang ke2 takckup bulan sebab terlalu kuat berkerja. Masih diabaikn..

Sepanjang bekrja srmpat menyimpan dalam 5k dlm akaun. Dan 2 tahun kmudian hamil lg anak ke3.. Kali ni kandungn kembar.. Tapi seorang meningal dalam perut dusia kandungan 32 weeks.. Ditahan dalam ward hingga 36 weeks dan bersalin secara paksa.. Barang2 baby tak ada pun masa tu.. Sebab suami dia diam2 ambik kad atm dan dia pergi ambik semua duit simpnan saye.. Allah jer tahu. Bersalin ni pun kwn2 yang bantu. Dicini lah saya mula stress jd tak tentu.. Kadang2 ketawa sendiri… Tapi bodoh nya saya ni saya termengandung duisia baby 4 bulan.. Dengan anak menyusu pregnant lg.. Tapi tak lama sebab baby lahir duisia kandung 6bulan.. Sempat hidup semalaman.

Lagi bertambah stress.. Masa ni saya dah jd macam org gila tak tentu arah.. Suami hurm.. tak peduli.. Dan saya mintak diceraikn dan kami bercerai talak 1… Ats desakan family yang menyuruh sye berbaik.. Swye berbaik.. Bodohkan saya.. Pekara sama berulang… Dia suka pukul anak2.. Abaikan kami.. Saya tak tahan dah lama2 boleh gila.. Sekarang saya tuntun pencerain lg.. 8.7.. Insayaallah tarikh makamah.. Dan sudah ada seorang kawan yang membantu saya selama ini.. Mahu mengawini saya dan sngup jaga ank2 saya.. Adakah patut saya terima. Tapi saya takut. Takut dengan kehidupan rumahtanga. Ape patut saya buat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top