Berbalik kepada hati aku yang telah terperangkap dengan lelaki yang aku sendiri tak pasti perasaannya padaku dan status dia pula suami org

Salam. Sy seorang wife, ader kjaya & mmiliki 4 orang anak yg dikategorikan cukup sempurna 2 lelaki dan 2 perempuan. Hidup kami biasa2 aje macam pasangan orang lain.. Aku dan suami tiada masalah perhubungan cuma husbku kurang caring & take care tentang diriku dan perasaanku. Kebanyakkan urusan rumahntanga dilepaskan kepadaku.

Segala urusan.. ibarat dia seorang Bo’s Dan aku adalah pekerjanya, event masalah keawangan aku jugak ke settlekan.. skrg anak2 ku Mula mengikut perangainya.. kkdg2 aku terasa terlalu penat tapi xdapat nak luahkan pada siapa. Bile keadaan ok, masalah dpt diatasi.. secebis kata atau penghargaan langsung tiada.. 10 tahun is so long..

tapi Aku still mampu bertahan.. Jika suami bekerja dia langsung xpernah amik tahu Hal  diriku dan juga anak2.. dia lepas tangan.. dirumah 24 jam drngan handphone… tiada istilah untuk Untuk offer diri dalam kerja2 rumah tangga.. solat or everything.. jika dia sarapan pun dia akan fikir dirinya sahaja dan Saya serta anak2 tidak diambil tahuan..

Untuk pengetahuan KRT, selama usia  perkhawinan kami kebanyakkan Masa kami habis di atas Jalan. Aku bekerja diselatan Dan suami pula di utara.. kami duduk pula bersama2 keluarga Mertua dan ipar duai…

Orang kata bile dudk bersama org Akan kata bsuk tapi bule duduk jauh orang akan kata wangi.. itu lumrah..aku still boleh lagi hadap. Aku bukanlah the perfect woman but i my factory orang call me in lady.. aku boleh hadap lagi tapi kali ini ujian datang Dr Allah dengan xdisangka2..

Aku berjaya setup perniagaan sendiri, dapat beli rumah dengan mudah, offer the best offer at my factory + hatiku dibolak balik oleh Allah SWT.. kerana apa.. kerana aku leka denganNYA.. sudah lama tidak sujud kepadanya dan juga tidak melaksanakan perintahnya…

Berbalik kepada hati aku yang telah terperangkap dengan lelaki yang aku sendiri tak pasti perasaannya padaku dan status dia pula suami org. Mungkin warga KRT akan kata aku xsedar diri. Tapi untuk pengetahuan kamu semua aku dah perhatikan tingkah dan gerak lakunya.. 100% perhatian dia adalah kepada aku.. itu aku yakin..

tapi aku xpasti dia.. Kemana sahaja aku ke production dia akan memerhatikan aku dr jauh, tenungan mata dia, cara dia bahasa badannya.. dan segala tingkahnya bertujuan untuk perhatikan aku.. sudah hampir setengah tahun dia buat begini.. tapi kami xpernah bebual.. dia hanya show off dirinya depan aku..

After beberapa bulan aku jadi xselesa.. kerana caranya semakin berani.. dimana aku Ada disitu juga dia Ada.. aku jadi terkesan.. aku jadi down,, aku jadi lemah.. sedikit Demi sedikit perasaanku dicuri lelaki tersebut… Aku tersedar ini salah.. jadi aku ambil pendekatan jujur Dan berani mati.

Sebab hati aku dah Mula suka dia,, aku tetiba dah xnak layan anak2.. sikap ini berubah tiba2 terlalu drastic.. suami aku pun aku dah xkisah sgt… Tapi kuasa Allah aku sedar.. aku xmampu menanggung sendiri.. aku bagitahu ibuku dan suami.. ternyata suamiku Tak terkejut langsung.

Dia kata dah tua2 bgka cam nie pun Ada..abaikan sahaja.. itu katanya.. sedangkan kkdg2 dia check jugak phone aku.. sedikit beri perhatian walau xbanyak.. tapi dia xckp banyak sgt.. dia anggap aku perasan. Tapi ibuku pula berkata lain..

dia suruh aku berhati2… Dan seorang kwn ku ditempat kerjalah jadi mgsa… Dialah yg banyak membantu untuk perhatikan gerak geri budak lelaki yg selalu show off dirinya padaku.. nyata aku bukan perasan.. kenyataan yang susah diungkap..

Bile lama xjumpa aku seolah2 rindu kat dia.. bile bertembung perasaan tu xboleh.nak ungkap.. hanya aku ngan dia sahaja tau.. tapi dia yang selalu tarik perhatian aku.. aku.bnyak Kali elak.. tapi perasaan Dan keinginan nak tahu lagi tebal..

dia Alan Cari segala alasan untuk hampiri.. tapi bile aku sedar aku Cuba larikaan diri supaya dia xnampak aku… Tapi bile aku dengan mana2 pekerja lelaki ditempat aku.. dia akan jelous dan buat muka seolah2 cemburu. A

da kala ok,, Ada kala xok.. tapi kuasa Allah.. suatu hari ditakdirkan Maha kuasa.. aku pergi lunch di suatu restorant yg kerap aku pergi. Aku dan rakanku terpandang budak lelaki in dgn isterinya… Aku buat xtahu.. tapi lelaki in mukanya terperanjat.. dan pucat lesi.

balik kerja aku buat xkisah tapi budak lelaki ini yg moody.. why?
Next day husb aku datang factory dia  nampak aku Dan anak2ku.. after pernemuan kami secara Tak sengaja.. dia panggil aku dgn nama kak… Ok.aku abaikan..maybe.next time perangainya akan.berubah kerana dia dah tahu aku Ada suami dan 4 org anak.

Nyata.. sekali lagi sangkaan aku meleset.. dia.semakin berani dekat Dan Cari peluang untuk terserempak, curi2 pandang Dan tarik perhatian.
Kali nie aku semakin pelik..
Perasaan aku padanya dah Mula Ada…
Minggu berikutnya sekali lagi perangainya buat aku pelik.

Selama nie restorant yang kerap aku pergi ngan kakak aku Dan kawan2 ku dia pulak Ada… Yg peliknya hari2 bawa isteri dia makan.. tapi bile dgn isterinya nampak aku senberubah kerana dia dah tahu aku Ada suami dan 4 org anak.

Nyata.. sekali lagi sangkaan aku meleset.. dia.semakin berani dekat Dan Cari peluang untuk terserempak, curi2 pandang Dan tarik perhatian.
Kali nie aku semakin pelik..
Perasaan aku padanya dah Mula Ada…
Minggu berikutnya sekali lagi perangainya buat aku pelik.

Selama nie restorant yang kerap aku pergi ngan kakak aku Dan kawan2 ku dia pulak Ada… Yg peliknya hari2 bawa isteri dia makan.. tapi bile dgn isterinya nampak aku senyum melebar.. Dlm kilang tidak hanya tengok2 curi…
Bile di tempat kerja tengok2 curi..tapi walhal dia Ada isteri..

Aku balik dia Cari tahu.. pernah sekali dia sendiri show off diri dia depan husb aku… Aku xfhm motif dia… Dia pula pakai minyak wangi satu kilang b4u… Aku xfahm.. sekarang aku terjerat.. hatiku seolah2 Ada dia.

Hari2 aku muka dia.. apa yang perlu aku buat… Aku takut tapi dalam masa yang sama, aku mula suka kan dia. Dan asyik terbayangkan dia. Kdg2 bila bersama suami, aku terbayangkan dia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top