Ceritanya Lagi 3 bulan nak nikah saya putus tunang dan frust teruk lepastu saya ambil keputusan nak terus kawin tapi nak suami ego bermanja  punya jual mahal nak bersama pun saya kena ajak pastu dia bg tarikh.

Kisah saya panjng harap admin bole singkatkn. Saya pernah bertunang dengan orang lain dan berkahwin dengan orang lain. Lagi 3 bulan nak kenduri saya putus tunang dn frust teruk.

Lepas tu saya kenal dengan suami saya ni kami tak bercinta kenal cuma 3 bln. disebabkn saya terlalu frust dengan umur yang hampir 34 tahun masa tu, saya terus ambil keputusan.

kalau suami saya betul nak saya tak nak bercinta saya nak terus kawin.. sebab nak tutup malu dh putus tunang. Silap saya tak pikir panjng terus proceed borang nikah.. dh proceed borang nikah tunang saya dtg blk nak teruskn majlis.

 

tapi saya dh proceed borng nikah dengan orang lain. dengan perasaan marah saya pilih (suami) kononnya nak bercinta selepas nikah tu indah. bila dh nikah baru kenal hati budi masing2 sumpah mmg suami ni saya tak boleh masuk kepala dia..

tak ngam ari2 ade yang tak kena.. saya pula masih tak boleh move on dengan bekas tunang.. sebab suami tak nak pindah nak tggl dengan mentua mmg mkn hati dengan sikap mentua yang cerewet serba serbi tak kena..

nak apa semua dia tak bg sebab rumah dia saya jd lg tertekan sebab biasa bebas sblum kawen ade rimah sewa sendri. saya suka msk bila umh mentua dia kawal segala harta benda dia dlm umh tu risau orang guna dn rosakkn.

saya nak pindah suami tak nak tetap nak tggl situ katanya gaji tak cukup, sedangkn orang lain gaji 2k cukup boleh hidup sewa umh flat murah, mkn apa sja, pakai apa saja. suami saya tak nak dia tak nak hidup susah dok umh flat kos rendah, mkn sgt cerewet semua takmkn nak mkn sedap dn pakai branded aje..

tak lama kawen saya ngandung usia kandungan saya 4 bln suami ade scandel dengan bekas ex dia  janda anak 4 umur 40 thn.. hari2 blk kja lewat cuti pun keluar kejap2 outstation.

bila tanya dia kata nak cari duit tak cukup.. saya diam ayah mentua sakit saya jaga suami bukan main seronok dengan janda tu..siap uruskn anak2 janda tu pergi sek. smp kandungan 7 bln saya dpt kantoi lps ayah mentua mening4l suami g tahlil kt surau.

saya jumpa boring uruskn sek anak janda tu. seblum tu janda tu ada call saya tak angkat tapi saya tgk nma orang yang sama. bila dh kantoi suami marah dn pukul saya teruk masa tu.

saya dh nekad nak minta cerai lps bersalin, tapi bila tgk anak yang baru lahir rasa kesian dkt anak.. maka saya teruskn hubungan dengan suami, saya bg dia peluang utk buat saya cintakn dia..

sampai skrg dh 3 thn perkahwinan saya cuba utk mencintai dia, tapi tak boleh perasaan tu takde. saya cuba juga berdoa minta alllah hadirkn perasaan tu tapi mmg perasaan tu takde..

saya lalui hari macam biasa  masam muka dengan mertua tu mmg selalu, tapi nak tak nak terpaksa hadap juga.. perangai suami tak ubah saya harapkn seorang lelaki yang mampu jd kawan, suami, dan segalanya utk saya mau pun susah dn senang..

tapi suami bila saya ajak  sembang tak smp 5 patah perkataan dia kata bingt, saya tepok nak bergurau dia tempik saya, nak minta ajarkn sesuatu maki saya b0do tak fhm bahasa, nak ngadu bila ada mslh dengan mak dia semua saya yang salah, nak bermanja dia punya jual mahal + ego macam anak raja.

nak bersama pun saya kena ajak pastu dia bg tarikh.. takpernah nak bersama spontan. Kalau nak tggu dia minta setahn tak bersama pun takpe.. dr lps pantang smp anak umur 2 thn ada 3 kli je saya bersama gn dia..

kalau asyik saya je minta lama2 saya pn ade rasa malu dn harga diri.. smp 1 tahap saya kunci dh nfsu saya. dh takde perasan dah.. hidup saya hanya utk anak je. cuma yang baik suami saya sgt pemurah bab mkn minum saya dan anak nak beli apa semua dia beli..

seminit kami takpernah rasa lapar macam2 mkanan ada, alhamdullilah.. nafkah saya dia bg rm300 sebab tak bg saya buat bisnes online suruh focus kt anak je.. bab mentua dia orang yang agak warak hajah, solat sunat bgn mlm semua dia buat mengaji setiap waktu.

tapi dia terlalu cintakn harta dunia, ruang tamu sentiasa gelap sebab byk brg kaca hiasa takut anak saya main bg pecah, pintu rumah tak pernah buka sebab tak nak orang dtg, orang tertentu je yang dtg umh, adik saya pun dia berapa suka kalau dtg.

boleh nmpk muka dia.. kecuali tetamu tu hulur duit sedekah dkt dia. ok layan baik setiap kli tetamu tu dtg.. mentua tak boleh jd naik kerusi roda je. adik beradik suami pun bela mak dia sentiasa nmpk salah saya di mata dorang..

umh siap pasang cctv nak tgk mak dorang macam saya ni ada buat sesuatu yang tak baik dkt mak mrk.. mentua selalu bercerita hal umh tgga saya dekat ipar duai. segala hal yang jd dlm rumah diceritakn dkt anak2 dia..

anak saya hanya main dlm blk je ruang yang terhad.. gelongsor semua benda sumbat dlm blk..tu je tempat yang ada tuk kami. masakan saya mentua tak mkn, ada aji kalau biras saya masak di rumah dorang antar dia mkn kononnya biras saya tak guna aji bila masak..

saya pergi rumah biras ade je aji dn mgggie cukup rasa.. dorang ckp gn mentua tak guna so mentua percaya.. dr sekecil2 brg dlm umh tu mentua saya kawal kalau bermasam muka Tupperware plastic pun dia sorok tak bg saya guna.

privacy umh tgga kami mentua yang kawal kalau kami kerap kalauar blk mentua tarik muka, husband nak kalauar bawa naik motor pun tak bg.. katanya bangga nak tunjuk anak.. kenapa nak bangga pula semua orang bawa anak pusing2 ptg tak jd salah pun..

bg dia tak boleh, kalau bawa juga tarik muka,husband bli mkn lebih mentua risau duit anak dia abis nt takde duit kot minta dengan dia..setiap pertolongan dia bila gado dia akn ungkit menantu lain pun pernah kena..

Makin hari saya makin tawar hati dengan suami bila dia layan saya macamtu.. mmg saya kenang kn ex tunang saya la tak pernah layan saya macamtu..

baru ni kantoi wasap husband dengan etak dia yang mna ntah la, panggil ( b dan sayag) bila tnya kata tak pernah jumpa pun. just dlm wasap je pompuan tu pun ckp yang sama. tapi masih panggil (b dan sayag) saya mmg tak boleh blah dh gn husband..

hari dh tawar perasaan tu mmg dh takde..pandang anak je..saya rasa macam menyesal dn buat kesilapan dengan perkahwinan ni. kebetulan bekas tunang pun dh bercerai sebab wife dia ade laki lain..

hidup saya mkn hati dengan sikap mentua dn suami.. skrg saya dlm proses nak minta cerai sebab tak guna bersma lg kalau hati perasaan cinta takde..

family suruh pikir anak je..kalau bercerai saya nak kena cari rumah lg, anak nak tggl dengan pengasuh lg..risau anak tak biasa dengan orang lain..nak cari kja semua tu bkn mudah..

saya suri rumah duit pin tak byk nak mulakn hidup baru..saya dlm dilema skrg tak tau nak bercerai ke nak terus bertahan..

4 thoughts on “Ceritanya Lagi 3 bulan nak nikah saya putus tunang dan frust teruk lepastu saya ambil keputusan nak terus kawin tapi nak suami ego bermanja  punya jual mahal nak bersama pun saya kena ajak pastu dia bg tarikh.”

  1. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search
    Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thank you! You can read similar text here: Sklep internetowy

  2. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search
    Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thank you! You can read similar art here:
    Dobry sklep

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top