Kisahnya baru2 ni mak saya ada tanya saya pasal suami sudah kerja atau belum saya cakap belum tapi usaha je cari kerja sana sini semua

Assalam admin, sekadar meluah. Saya mempunyai 2 anak, sorang dengan perkahwinan yang lama anak lelaki umur 6 tahun dan sorang dengan suami yang sekarang anak perempuan baru 4 bulan.

Anak yang pertama tak duduk bersama, duduk dengan mak saya sebab anak saya taknak duduk dengan saya dan dekat rumah mak saya ada geng2 dia(anak sedara) Saya cuma bekerja dari rumah.

Suami saya baru dipaksa berhenti dari tempat kerja atas sebab2 tertentu, tapi dia usaha je buat mcm2 kerja untuk kami kerja yang diluar bidang dia yelah sebab zaman skrg bukan boleh memilih sgt kerja ni.

Kisahnya baru2 ni mak saya ada tanya saya pasal suami sudah kerja atau belum saya cakap belum tapi usaha je cari kerja sana sini semua. Disebabkan tu mak saya call mak mertua saya cakap pasal suami yang tak bekerja semua.

Risaukan anak saya yang pertama tu da nak naik sekolah semua, pasal duit anak saya tu saya da simpan siap2. Dan ada membuka beberapa aib saya dekat mak mertua.

Dan membezakan anak saya yang pertama dengan kedua dekat mak mertua. Sebab saya dan suami selalu menegur anak saya yang pertama tu bila buat salah, mak saya tak boleh terima teguran kami sebab anak saya tu budak lagi.

Da 6 tahun da. Bg mak saya yang layak untuk marah anak saya tu cuma dia sebab bagi dia, dia yang membesarkan anak saya. Sedangkan ayah saya tegur anak saya pon mak saya tarik muka lagikan saya dan suami.

Lagi 1 mak saya ni memang kurang rapat sikit dengan cucu perempuan. Baru2 ni pasal saman yang ada potongan tu, ayah saya nk tolong saya settlekan saman tu RM120.

Yang ni pon dia cerita dekat mak mertua saya dan cakap saya ni kalau dtg rumah tu kerja mintak duit je sedangkan ayah saya sendiri yang nak bg.

Saya marah sebab dia sibukkan anak lelaki orang tapi salah anak lelaki sendiri tak nampak yang da umur 40 lebih pon masih berg4ntung hidup dengan org tua. Mak saya tu berg4dai harta sebab nak bayarkan saman abang RM3k.

Bila kami adik beradik menyoal, dimarah kami balik. Dan dia suka call makcik2 bercerita hal keluarga. Memang normal ke mak akan perangai mcm ni?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top