Paling buat hancur hati saya abila suami menipu dengan perempuan lain cakap kalau saya tengah sakit dan sekarang ada kat kampung

Assalamualaikum admin. Minta hide fb dan profile saya ya. Saya nak bertanya pada siapa yang tahu dalam ni. Cerita nya bermula bila saya balik kpg jenguk mak ayah, dah lama sangat tak balik 4 tahun dah.

Mula suami tak bagi balik, sebab dia takdpt cuti jadi saya ckp nak balik berdua ja ngan ank dalam 2 3 minggu cmtu ja. Dan bila saya takdpt balik pada tarikh yang ditetap kan atas sebab tiket flight terlalu mahal dan nak tunda ke tarikh yang lain.

Tapi suami mula bising, dan cakap kalau saya tak balik pada tarikh tersebut dia suruh saya ambik kesemua barang2 saya dirumah dia dan duduk di kampung dengan keluarga, biar keluarga yang tanggung. saya buntu dan saya mmg takdapat balik tepat tarikh.

saya sedih min hari2 saya pikir kan ayat2 dari suami saya. adakah itu salah satu talak kias? saya bukan taknak pergi pejabat agama atau call utk bertanya, pikiran saya serabut sangat. Dan satu lagi, suami banyak kali kantoi curang.

dia selalu chat2 banyak perempuan sampai pernah sorg janda ni m4ki saya ckp “siapa suruh takpandai jaga laki” kecewa saya min. saya pun bekas janda juga. dan ni perkahwinan yang kedua. pun sama hati saya banyak kali kecewa.

saya dah bagi banyak peluang utk berubah. masih sama. janji tinggal janji tapi tetap buat. saya tau saya banyak kekurangan, saya tak sempurna, tapi salah kah saya cuba jadi yang terbaik, banyak benda saya dah korban kan utk rumahtangga kami,

saya takpandai masak tapi saya tetap nak belajar masak sedaya upaya demi nak jaga perut suami, sebelum ni saya kerja tapi disebabkan pkp, saya terpaksa berhenti kerja nak jaga anak. suami mula buat perangai selalu mengaku bujang, mengaku duda.

Paling buat hancur hati saya bila suami menipu dengan perempuan lain cakap saya tengah sakit dan sekarang ada kat kampung .saya sihat lagi min. dengan keluarga saya, saya takpernah nak buka aib suami,

saya selalu bercakap yang baik2 tentang suami dekat keluarga saya, tapi dia selalu tuduh saya buka aib dia dekat keluarga. apa sebenarnya salah saya. taklayak ka saya utk rasa bahagia. bantu saya bagi pendapat apa yang patut saya buat.

tlg jangan kecam saya sebab saya masih bertahan, paling utama saya pikir kan hati org tua saya, saya dah malukan mereka bercerai pada perkahwinan yang pertama, takkan yang kedua ni saya nak conteng arang lagi.

tlg bantu saya apa patut saya buat. dan saya redha kalau jodoh saya takpanjang. mungkin bahagia saya hanya utk bersama dengan anak2. maaf kalau ayat saya berterabur. saya takpandai nak karang ayat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top