Pendek cerita saya berhungan dengan boss saya hingga dihadapan isterinya dia mengaku mencintai saya dan ingin memperisterikan saya.

Assalamualaikum. Saya isteri dan seorang ibu muda. Berkahwin pd usia muda dengan lelaki pilihan sendiri, suami seorang yang berada. datang dr keluarga terkenal dan berada, penyabar dan ade pengetahuan agama.

Permulaan konflik apabila keluarga suami dan saya, yang suka bersikap bermuka-muka. Depan lain,belakang lain. Sedangkan saya dan suami, slalu perlu bersikap tenang dan profesional dlm menghadapi keluarga kami.

Pendek cerita saya berhungan dengan boss saya hingga dihadapan isterinya dia mengaku mencintai saya dan ingin memperisterikan saya. Dia sanggup meningg4lkan keluarga dan kerjaya demi saya dan kami juga pernah terlanjur..

Saya dapat lihat hancur luluh hati suami dan isterinya. Saya tak menyangka, pertemuan 8 mata, untuk menjelaskan salah paham menjadi titik tolak dlm hidup saya.

Suami cuba mengambil hati saya dengan pelbagai cara, tapi hati saya m4ti untuk kembali menyintainya. Apatah lg,dlm menyelesaikan konflik. Keluarga dia mendesak menceraikan saya.

Family saya shaja yang bersungguh-sungguh untuk menyelamatkan rumahtangga kami yang hampir sedekad. Saya dan boss saya pernah terlanjur,mula-mula kami mengaku,tetapi memandangkan kami ingin bernikah,dia seorang yang dikenali dan isterinya mengu gut untuk memalukan kami.

kami pusing cerita dengan mengatakan, hal itu dibuat-buat agar kami dpt berpisah dengan pasangan masing-masing dan hidup bersama. Sepanjang konflik,saya dpt lihat usaha suami berdoa dan memujuk saya dengan pelbagai cara.

Begitu juga di pihak isteri boss saya. Namun,melihat hubungan kami yang tiada harapan,suami memutuskan untuk menceraikan saya dan beri tempoh untuk bersama-sama sbg hari-hari terakhir sbg suami isteri.

Di pihak sana,isteri nya pasang surut. sekejap redha,sekejap memberont4k. Namun dia tekad untuk melepaskan isterinya demi saya.
   
Kuasa Allah,sehari sebelum mereka bersetuju untuk berpisah. hati saya berubah. Selama berkahwin, suami tidak pernah curang dan sentiasa memewahkan saya. Saya putuskan hubungan dengan majikan, tanpa sbb dan alasan.

Namun,keluarga suami terus mendesak dia menceraikan saya. Saya tertekan dan menghubungi kekasih,dia seakan berubah. Sminggu dpt saya rasakan klainannya da kami bertemu kmbali.

Dia menceritakan kpd saya,spnjang tempoh tersebut,dia dan isteri cuba membaiki hubungan masing2. Mskipun dia tiada perasaan cinta kpd isteri,namun dia sedar akn tanggungjawab terhadap isteri dan anak2.

Saya terima dan akur,namun dia meminta untuk saya jangan cepat mengalah dan beri dia masa untuk membuat keputusan. Dia tahu prinsip saya yang tak mahu hidup bermadu.
    

Isterinya, tidak tahu kami masih berhubungan. Bahagia suami,swaktu saya memutuskan hubungan dengan kekasih cuma seketika. Dia redha melepaskan saya andai itu yang membahagiakan. Pesannya,kalau suatu masa nanti saya tak bahagia,dia setia menanti.

Dendam kpd sifat keluarganya yang sntiasa memandang buruk pd saya,membuat saya keraskan hati. Seminggu slps pertemuan,kekasih hubungi saya dan memberitahu,dia memilih untuk bersama keluarga dan anak-anak.

H4ncur hati saya dan dalam masa yang sama,saya gembira kerana saya juga tidak perlu memisahkan anak-anak dr papa mereka. Saya nekad untuk kembali menjaga hati suami dan keluarga.

Hati manusia terlalu rapuh untuk dibolak balikkan. Saya tahu dosa,tapi saya tak mampu melupakan kekasih saya dengan mudahApa yang saya perlu lakukan sekiranya perkara.ni smpai ke pengetahuan suami.

Untuk melupakan kekasih amat mustahil bg saya. Tq admin,mohon hide profil sbb saya guna acc kwn yang fllow krt,saya dah berjanji dengan suami,untuk tidak ada fb..unless on9 menggunakan fb nya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top