Semalam saya ade bergaduh sikit dengan suami punca nya adalah anak saya yamg berumur 7 bulan jatuh and pipi dia ade lebam skit.

as salam min , tolg siar kan cerita saya ye. hide profile ye. thanx min. saya terasa sedih sangat. Semalam saya ade bergaduh sikit dengan suami punca nya adalah anak saya yamg berumur 7 bulan jatuh and pipi dia ade lebam skit. saya bukan sgaja. saya betol2 tak nampak disebab kan saya sedang mengemas dapur. Disebab kan hal itu, dia cakap saya tak reti jage anak. saya marah suami and cakap “try la jage anak2 semua. tak mintak lama, cuma sehari. and buat semua kerja yang surirumah patut buat” dia marah saya. dia cakap saya tak ikhlas and so on.

saya diam kan diri sebab tak nak bergaduh. tapi lagi saya diam, lagi macam2 mecej yang dia hantar. oh lupa nak bgtau. suami saya kerja luar negara. 2, 3 bulan sekali brau balik. so kami slalu video call untuk perkembangan rumah serta anak2. Dulu kalau gaduh, saya mengaku memang saya akan mcj bnde yang menyakit kan hati. tapi sejak anak 3, saya banyak mengalah dan diam kan diri. saya sangka bila saya diam, suami pun akan turut diam tapi sangkaan meleset. dia keep mecej yang bukan2. saya reply ape patut je tapi dia kata saya kurang ajar.

Part yang paling saya tak boleh terima adalah dia suruh saya keluar dari rumah and pulang kan semua duet dia yang ade dalam acount saya. saya as a surirumah, memang tak ade duet dari sumber laen. saya tranfer semua duet yang ade dan cuba untk tggl kn rumah bersama anak2. malang nya dia suruh fmly dia dtg n halang saya keluar dari rumah. sekarang saya tertekan. perasaan tuu macam dah mti bila dia ckp “pulang kan kereta dan tranfer semua duet2 aku, termasuk gaji aku. Dan kau keluar dari rumah tu”

etengah jam saya diam kan diri. dengan keadaan stress dan tetiba mil n fil datang umah. mengaju kan macam2 soalan, saya bertambah tension. saya diam kna diri. suami saya mcj dan suruh saya minta maaf. dalam otak saya cuma nak kluar dr rumah macam yang dia nak. dia bg tempoh 1jam untuk mnta maaf. sejujur nya hati dah kosong. seakan sayang yang berpuluh tahun ade ni, lebur macamtuh je. oleh kerana mil paksa so saya ikutkn prangai giler dorang ni. saya pun mnta maaf. sejujur nya saya tak ikhlas sebab kata2 suami saya sgt mengguris hati.

Sekarang hati saya seakan rasa macam dah mti. yang tinggal hnya tanggungjwab sebagai seorang mak untuk anak2 saya. saya nak tanya.. kot2 kakak2 dalal krt ni boleh suggest kn saya bisnes online yang leh saya jana pendapatan sendiri. sebab saya dah tak rasa nak pki duet suami lg lepas ni. saya takut segala akan di ungkit.
Dulu masa anak 1, saya berkeja. jadi saya tak harap duet dia. bila mengandung anak kedua, suami suruh ddk rumah jge anak2. saya engt semua akan ok rupa nya salah tekaan saya. Untuk para suami jangan bersikap macam ni. segala yang diungkit dah jadi drah daging dah. isteri berkorban jaga anak2 dekat umah sampi berhenti kerja. jangan ungkit bab2 macam ni. sakit dia rasa macam taknak maaf kan sampi kiamt. trima kasih semua.

6 thoughts on “Semalam saya ade bergaduh sikit dengan suami punca nya adalah anak saya yamg berumur 7 bulan jatuh and pipi dia ade lebam skit.”

  1. Wow, superb blog format! How long have you been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The whole glance of your site
    is excellent, as neatly as the content! You can see similar here sklep online

  2. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with
    Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thanks! You can read similar blog here: Sklep internetowy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top