Setelah bercerai kehidupan aku menjadii kucar kacir seluruh hati aku jadi kosong sehinggakan buah hati yang dulu aku puja dan ingin kan aku abaikan untuk berusaha memujuk ex wife

Salam krt aku merupakan seorang suami yang ingin membuat luahan juga dalam ni harap dapat disiarkn supaya dapat djadiikan pengajaran buat lelaki di luar sana.. Maaf jika tulisan ini agak tunggang langgang.

Dan harap dapat komen dan respon dari anda semua.. Perkahwinan aku dan isteri hanya bertahan selama 6 tahun sahaja sebelum ini.. Kami bercerai kerana aku dahulu mabuk dengan prempuan yang aku tergila gila kan waktu aku telah pun bernikah.

Walaupun kisah aku ini lebih kurang sama dengan kisah2 sebelum ni aku harap tidak ada lagi yang seperti aku supaya tidak ada yang menysal seperti aku. Perkawinan aku terdahulu dikurniakn seorang anak yang comel.

Waktu aku telah bercerai barulah aku mula tringat anak kecilku dan istri padahal selama ini sikecil itu tidak pernah aku hiraukan.  Aku terlampau sibuk dengan kerja dan perempuan itu.

Isteri banyak kali beri aku peluang supaya berubah tapi aku tipu pada dia yang aku tidak contact lagi prempuan itu walhal kami sering keluar bersama hingkan terlanjur.

Kalau lah aku tidak terikut n4fsu sekarang pasti aku masih bahagia dengan rumah tangga kami dan aku tidak lagi seperti ini.. waktu aku jadi suami pun aku jarang menjalankan kewajipan sebagai suami.

Ya nafkah zahir aku tak abaikan tapi nafkah batin aku sering abaikan.. Bila sudah ada buah hati wife yang halal pun aku tidak pandang.. Aku mnysal. Bila telah kntoi buat kali ke 4 kami mengambil langkah untuk bercerai termpau singkat pemikiran aku ketika itu.

Aku senang2 melafazkan cerai pada isteri Aku tak selami perasaan wife aku ketika itu.. Aku sangka kan aku dapat hidup tanpa mereka tapi ternyata pemikiran dan taggapan aku meleset.

Setelah bercerai kehidupan aku menjadii kucar kacir seluruh hati aku jadi kosong sehinggakan buah hati yang dulu aku puja dan ingin kan aku abaikan untuk berusaha memujuk ex wife.. tapi hati perempuan sekali sudah move on memang payah untuk cair lagi.

Berusaha lah macam mana pun untuk memikat akhirnya aku berputus asa. Hujung tahun lepas aku mendapat tahu wife aku sudah berkawin lain dan sudah memulakan hdup baru. Aku menjadii hilang arah shingga terabai kesihatan.

Aku sering mc dan terlampau stress.. Jangan ingat aku tidak terlintas untuk mengakhiri hidup kerana pada ktika itu fkiran aku sudah tidak terkawal lagi.. Aku menjadii gila bayang pada ex wife aku.

Di mata aku ketika itu aku terlihat2 dan terbayang2 ex wife aku yang sangt cantik… Pada waktu dahulu aku tidak bern4fsu pada dia tapi setelah dia bukan milik ku lagi tnyata wife aku lah yang pling sempurna di mata aku.

Betul lah kata org kita akan merasa kekurangan itu satu kelebihan apabila sudah kehilangannya.. Dan setalah kehilangan berulah kita terasa hendak hargai sebelum ini kita leka dan alpa dengan bisikan sy4itan dan hawa n4fsu.

Buat pengtahuan semua selepas kes aku bercerai dengan isteri aku jugak telah memutuskan juga hubungan dengan perempuan itu dan sekarang dia pun telah berkawin lain hanya aku sahaja yang msih begini.

Jadi aku ingin nasihat kan pada lelaki lain yang ingin menjadii seperti aku fkirlah bnyak kali jika terniat untuk curang.

Jangan jadi seperti aku. bila kehilangan barulah akan nampk banyak kelebihan pada isteri yang selama ini diabaikan.. Doakan aku kuat mnempuh khdupan yang akan dtg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *