Yang paling sedih segala ceria peribadi dalam rumah tangga saya semua nya diketahui oleh wanita tersebut dan segalanya berkaitan saya diburukkan dimata wanita itu

Assalammualaikum, saya tak tahu nak luah kat sapa derita yang saya tanggung. Saya dah berkahwin hmpir 10thn dan mempunyai 3 anak. Awal bulan hari tu saya dapat tahu suami ada hubungan dengan wanita lain diluar. Rupanya mereka dah lama bhubung sejak saya mengandung anak pertama lg. Dah banyak kali saya dapat tangkap suami curang dengan wanita yang sama tapi suami bagi alasan yang itu semua fitnah dan saya tak nak panjang kan cerita dan demi anak2, saya terima satu demi satu pembohongan nya hingga awal bulan ni, terbongkar segalanya dari mulut wanita itu sendiri.

Yang paling sedih segala ceria peribadi dalam rumah tangga saya semua nya diketahui oleh wanita tersebut dan segalanya berkaitan saya diburukkan dimata wanita itu. Saya tak pasti samada wanita itu berbohong atau suami saya yang berbohong pada saya. Tapi hairan segalanya yang berlaku dalam rumahtangga kami diketahui oleh wanita tersebut sehingga butir2 percakapan kami juga diketahui. Saya buntu, saya Saya dah cuba buat ya g terbaik sepanjang perkahwinan saya tapi amat perit bila dapat tahu dikhianati sebegini rupa.

Yang paling myedihkan wanita tersebut mengaku memang dah terlanjur dan sering bersama dengan suami dan pernah megandung zuriat luar nikah dengan suami tetapi keguguran. Saya tak tahu berapa lama saya mampu bertahan. Setiap hari saya berlakon kuat, lupakan segala yang berlaku tetapi hakikatnya hati saya sakit, hancur, berpura2 bahagia dihadapan semua orang sdangkan hati saya hanya yang Allah yang mengetahuinya. Apa yang patut saya buat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top