Akhirnya satu masa suami nekad untuk menikahi saya namun mnjadi dilema pada diri saya apabila bekas isteri dan bbrapa ahli keluarga mganggap saya perampas

Salam KRT tlg hide fb saya. Terpanggil untuk mnceritakan pengalaman diri bila sering di samakan dengan cerita tv3 Jangan Benci Cintaku. Saya telah nikah dengan seorang duda yang mana saya juga adalah seorang janda. Ketika saya mengenali suami beliau telah bercerai dan kami menjalinkan hubungan yang serius tapi dalam diam saya tak tahu sebenarnya kes penceraian mereka masih dalam proses walaupun dia telah melafazkan taklik sebelum mengenali saya.

Setelah di beritahu sendiri oleh bekas isterinya dan menegaskan mereka masih tingal sebumbung saya merasa amat bersalah dan mengamuk kerana rasa tertipu. Tapi satu tahap saya mepgenepikan ego saya untuk mnerima untuk jadi no 2 kerana cinta dan tak mahu rasa pentingkan diri sendiri. Walaupun suami di tekan oleh keluarga supaya tidak melepaskan yang pertama kerana mempunyai anak bersama dan keadaan bekas isteri yang ada penyakit kronik kmi bertiga sepakat untuk btolak ansur.

Malangnya isteri pertama telah meni kam saya dari belakang sehingga saya ditukarkan ke negeri lain. Hari demi hari bungan saya dengan suami smkin erat walaupun bjauhan. Namun suami telah nekad sekiranya salah seorang tidak mahu terima untuk bermadu, dia akan lepaskan kedua2nya. Bulan berganti bulan kes penceraian mreka telah slesai. Namun suami masih lagi dengan pndiriannya wlupun tidak mahu melepaskan saya untuk hidup dengan lelaki lain.

Akhirnya satu masa suami nekad untuk menikahi saya namun mnjadi dilema pada diri saya apabila bekas isteri dan bbrapa ahli keluarga mganggap saya perampas. Saya sangat sedih kersna mereka tidak berada dalsm situasi saya. Saya di hentam sehingga saya sendri di pndg serong oleh orang skeliling. Bekas isteri suami pula serperti tidak mahu mnerima hakikat yang dia telah di ceraikan.

Sebelum kami berkenalan dan masih menegaskan pada saya yang suami saya masih myayanginya. Hal ini sedikit sebanyak menekan perasaan saya walsupun saya tahu kelebihan saya di mata suami. Saya tidak pernah menghalang suami menghubungi anak berjumpa dan menunaikan tangungjawab nafkahnya. Tetapi saya tidak tahan di ps yco oleh bekas isterinya yang sering post d fb memerli serta mmburukkan saya pada orang skeliling..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top