Cerita bermula ketika 3 bulan selepas aku berkhwin. Keluarga mentua mulai planning untuk percutian family ke Langkawi

Assalamualaikum. Benda nie dah lama aku pendam. Hubungan aku dan suami baik2 sahaja. Cuma ia berkaitan dgn kluarga suamiku.. dipendekkn cerita suamiku merupakan anak bongsu dalam 5 orang adik bradik.. alhmdulillah semuanya berjaya dan mempunyai hubungan yang baik sesama sndiri. Semua sudah berkhwin kecuali abang iparku no 3. Dari kecik aku terdidik dengan didikn agama seckupnya. Aku bukanla sperti anak gadis sekarang yang lincah dating kesana kemari. dan Aku berkenalan dengan suamiku tidakla bergitu lama. Cukup 1 tahun pkenalan, suami merisik, tunang dan akhirnya berkhwin..

Cerita bermula ketika 3 bulan selepas aku berkhwin. Keluarga mentua mulai planning untuk percutian family ke Langkawi.. aku? Of course seronok. First timekan nak kenal rapat dengan ipar duai. pada hari yang dijanjikn kami semua berkumpul di rumah k. ipar no2. Tetiba muncul sorang anak dara aku membahasakn dirinya sbgai D. Bermake up tebal. Sangat bergaya. Aku tergaman. Siapa tu? Hahaha. Last baru aku tahu. Dia gf kepadz abang ipar no3. Rupanya dia follow percutian kitaorang ke langkawi. dan Hubungannya dengan ipar duaiku sangat rapat. Dengan mil dan fil lgila . Siap panggil mama dan abah lgi..

Aku tergaman. Almaklum. Aku takpernh kenal rapat dengan kluarga suamiku.. so aku pun mula merisik rupanya diorang nak couple lebih 5 tahun. Fuhh. Lamanya. Means diorang kenal sebelum aku mengenali suamiku. Lagi terkejut. Sampai langkwi aku kena dduk sbilik dengan D. Reason? Sebsb aku tak ade anak lagi. dan D belum berkahwin dengan abang ipar. adehhhhh!!! Aku packing bju aku satu beg dengan my husb tau. Sukarnya, bila husb mntak baju, kelengkapan mandi. Tak apala. Pujuk hati. 2 malam je. Satu lgi pcutian nie abg ipar no 3 sponsor. So.. paham2 la kan.

Rupanya percutian nie, bukanla pcutian terakhir dia ikut kitaorang. Tapi sampai sekarang… Hahahah.. dan sekarang aku dah ade anak 2 tau. hahahah.. dan macam biasa aku kena sebilik dengan D kalau pergi bercuti satu keluarga. Pernah suamiku booking extra bilik untuk kami ber emlat. Termsuk anakla. Tapi ditergah oleh mil. Katanya membazir duit. Adoiii . Kakak ipar dan abang ipar aku boleh pulak satu bilik satu fmily.. kecewa tau.. reason sebab anak diorang ramai.. ye memang ramai. 4-5 orang. Huhuhu.

Belum bab kalau balik kampung. Balik kitaorang tempat tidor si D. dan Macam biasa semua suruh aku tido dengan D. Suami aku? Tido kat luar. Kat ruang tamu.. hahaha. Dia myempit dalam blik a. ipar no 3. Pernah satu hari aku tido blik stor pkaian dengan suami dan anak2 aku. Biarla D tido dlm blik kami. Asal kan aku tak bergaduh tiap malsm ngan anak aku tanya mana papa? Aku tak mntak korang kecam tau.. aku mintak korang doakan abang ipar aku cepat2 kawin. puas kami pukuk. Soh kwin. Tak nak. Katanya. Muda lagi. Blum puas enjoy . D pulak? Hnya mgikut je.. tak kan perigi cari timba itu jwpannya. 10 tahun dah diorang couple rasanya. Sebab sakan update kat ig celebrate kat klcc. Tq admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *