Jadi persoalan saya sekarang adalah kenapa suami saya sendiri sepertinya tidak mempunyai n4fsu dengan saya.

Assalamualaikum. Mohon admin hidekan profile saya ye. Saya betul2 buntu dgn situasi saya sekarang. Ibarat diluah m4ti mak, ditelan m4ti bapak. Saya seorang isteri, usia perkahwinan saya dan suami belum lagi mencecah 5 tahun.

Kami belum dikurniakan zuriat lagi buat masa ni. Saya tak tahu macam mana nak luahkan masalah yang saya pendam ni.
Saya sebenarnya sangat2 bersyukur dikurniakan seorang suami yang sangat baik, penyayang, jaga solat, tak pernah kedekut langsung dgn saya bab2 belanja.

Dikurniakan juga dengan keluarga belah mertua yang teramat baik dan sayangkan saya. Saya nak describe dulu diri saya,

saya dulu seorang model, jadi boleh bayang rupa dan badan saya macam mana, saya tak nak describe details. Saya juga dikurniakan rezeki tidak ada masalah bau badan malah ditambah bau wangi original tanpa susah payah memakai perfume.

Kenapa saya boleh confident bagitahu perkara ni adalah disebabkan kawan2, keluarga, dan suami sendiri bagitahu benda tu.

Jadi persoalan saya sekarang adalah kenapa suami saya sendiri sepertinya tidak bernafsu dengan saya. Sejak kami berkahwin sampai sekarang, boleh kira dgn jari berapa kali kami bersama. Itu pun saya yang cari dia. Dia tak pernah datang dekat saya.

Alasan dia penat kerja. Penat, penat dan penat, itu je alasan dia. Bila saya argue kata weekend pun dia tak cari saya, dia cuma cakap sorry tanpa bagi alasan kukuh.

Kalau nak kata saya tak tolong urut dia bila dia penat, saya urut, malah pijak lagi, tapi end up dia seronok dia tertidur. Kalau yang dapat bersama pun, tempoh masa cuma 1,2 min dan selesai. Dia punya nak cepat sebab takut adik dia turun balik dan tak bangun2.

Jadi bila nak cepat, dia tak buat foreplay untuk saya, jadi benda tu dipaksa dan akhirnya saya yang merana sebab sakit seakan dirogol.

Saya rasa nak meraung sekuat kuatnya sebab terlampau stress saya tak pernah dapat nikmat macam suami isteri yang lain. Sudahlah tak dapat nikmat, ditambah pula sakit. Tapi suami tak cuba untuk ubah dari kahwin.

Yang dia tahu, dia dah lepas, dia tidur. Saya sebenarnya kemurungan tanpa sedar sebab saya masih dapat control diri. Selalu saya nak tidur, saya selalu bayang nak tikam diri sendiri. Saya tak nak hidup lagi.

Pasal anak, saya sedih sangat tengok kawan2 sebaya saya semua dah bahagia dgn anak masing2, tapi saya, jangan cakap anak, nafkah wajib sebagai seorang isteri pun saya susah nak dapat.

Terkadang saya fikir nak bercerai, tapi saya takda arah nak tuju kalau tak hidup lagi dengan suami, sebab saya ada masalah keluarga saya sendiri, dengan saya yang tak bekerja, saya cuma dapat menumpang kasih dgn suami dan keluarga belah mertua.

Bila saya marahkan suami pasal hal ni, dia akan jadi down sebab rasa diri tak berguna, dan end up saya pulak yang pujuk dia. Tapi hati saya, siapa nak jaga.

Terkadang ada bisikan jahat dalam hati saya untuk curang, tapi saya istighfar banyak2. Entah lah. Ni cuma luahan hati saya, takpa lah kalau takda jalan penyelesaian, mungkin orang akan fikir saya buka aib kami suami isteri, tapi percayalah, hati saya dah nak meletup memendam perasaan ni seorang diri. Maaf atas penulisan ni.

Saya terima kalau ada yang judge saya. Saya pasrah dgn kehidupan saya. Saya pasrah kalau saya cuma seorang housemate dari rumahtangga sendiri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top