Kadang tu saya penat balik kerja tertido phone mti bateri tak charge tapi bila buka mesej ya Allah bahasa dia maki2 saya dengan status2 whatsapp broken

Salam min, wife saya ade BPD (Borderline Personality Disorder). Sejak PKP, kami terpaksa PJJ atas sebab2 tertentu. Dia selalu curiga dengan saya. Selalu ugut bnuh diri kalau saya tak reply mesej dia. Kadang tu saya penat balik kerja tertido phone mti bateri tak charge tapi bila buka mesej ya Allah bahasa dia maki2 saya dengan status2 whatsapp broken. Tapi lepas tu macam biasa dia minta maaf kat saya.

Nak bagi dia puas hati saya bagi dia hack wassap saya, dia bole baca setiap mesej saya dengan sape saya mesej semua dia tahu. Apple ID pon dia tahu bole trace saya kat mana saya ade. Saya tak kisah semua tu asalkan dia puas hati tak tertekan kat sana. Tapi Setiap kali gaduh mesti dia minta cerai. Dia suka tekan2 saya suruh saya ceraikan dia. Bila gaduh dia ckp dia benci saya, dah taknak saya.

Saya pernah cerai dia talak 1 tapi kami sudah rujuk balik sebab dia kelar tangan cakap nak mati sebab saya ceraikan dia. Saya tak tahu nak buat ape. Saya sayang dia. Tapi dia selalu minta cerai bila gaduh sebut2 nama etak. Macam mne saya nak atasi masalah dengan isteri yang ade BPD? Ade suami2 di luar sana yang ade isteri BPD bole nasihat? Saya sangat2 sayangkan hubungan kami. Saya taknak terceraikan dia buat kali ke-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *