Pada mulanya saya hanya marah dan pukul belakang suami dan saya suruh die pergi keluar sebab memang itu yang die nak

Assalammualaikum.. TAKde tempat nk meluah. Sini je. Mcm mane ye, suami suka lepak luar, saya tak larang… Saya tak kisah berapa lama pun tapi bila kat rumah, saya nak die bgun pagi atleast tak pagi pun tghari dah bgun layan anak ke, tgok tv.

Ni tdk, selagi dapat tidur, die tidur memnjang. Kalau penat sbb kerja, saya lgsg tak kisah. Ni sebab lepak kat luar sambil main game sampai kul 3 4 pagi. Blik rumah, tdo sampai ptg, kalau boleh smpai mlm. Saya dah berulang kali bgthu die, awak lepak luar, main game sampai kul 4 5 pagi,tu pilihan awak.

Tp bila kat rumah, tghari tolonglah bgun. Supaya rumah ni nmpak hidup sikit…tak tolong satu ape pun kat rumah ni, takpe.tgok tv saje2 ke.. TAKpe.. Asal jgn tdo memnjang.. Then satu hari ni… Saya bru blik dr kerja, saya kerja blik tghari.

Mcm biasa anak dah bgun, die masih tdo. Saya sruh bgun.. Ok die bgun.. Saya senyum.. Dlm saya tgh masak, saya dah pesan,kalau taknak sayang marah², abg jgn tdo. Buatlah apepun, jgn tdo… Tau2 die tdo jgk min. Saya marah.. Ok,saya trus stop masak. Sruh die bgun, die memang tak peduli dah..

Pada mulanya saya hanya marah dan pukul belakang suami dan saya suruh die pergi keluar sebab memang itu yang die nak. Tapi die taknak seolah2 mncabar saya untuk pukul die lg…saya takdapat nk thn min.. Bertahun² saya sabar, berkali² dah bincang.. Yes, ktenye berubah, tapi tak..

memang saya dh hilang sabar.
Memang saya pukul die nak lpskan geram masalahnya die senyum lepastu dia balik tumbk mka, kepala, sambil ck¡k saya. Ambik speaker, die hntak ke bdn saya dan kaki saya. Die nak ambik speaker tu,  nak hayun kat muka saya plk.

Saya trus ckp, hentaklah, biar aku mti. Bru puas hati.  Die stop. Lps tu die ckp, dengan anak, kau nnti kalu dah besar, kau tinggal mak kau ni, mcm mne aku tinggalkan mak aku..

Ye min, kami kawen bkn lah dapat restu dr ibunye sgt. Mula² restu, tp disebbkan org lain yang hasut, die jd tak restu. Ayah die restu je. Tp suami waktu tu ttp teruskan. Sbb die tau ibu die, bknnye tak restu, die memang taknak bg anak² die jauh dr die min. Sdgkan perkahwinan yangvmak die restu oun, abis cerai berai sbb mak die nak anak blik duduk dengan die sahaja, biar bini hidup sendri…

Saya sendri selalu, selalu sruh die blik jumpa mak die, tp die yang berdegil taknak balik. Sdgkan mak die ok je dengan die. Cuma taknak saya dengan anak² ikut sekali. Saya tak kisah, asalkan die baik dengan mak die. Itu mak. Tp die ttp berkeras taknak blik…

Dan die selalu kte, bkn sbb sayae pun die tinggalkn mak die.. Sbb die knl makndie mcm mne. Tapi gaduh kali ni die memang salahkan saya 100%.  Jdi saya mintak lepaskan saya.b Tapi anak² dengan saya. Die taknak lps, die kte nk baik semula…

Saya ckp dengan die sambil menangis tahan sakit,dr engkau takde ape2 satu harta, aku stay, kau ssh aku tolong, kau takde duit, aku hulur, sampaikan aku sndri takde satu pun harta yang boleh bt aku bngge untuk dri sendri. Kau sorang je berharta kan. bknnye kau bg aku hidup senang lenang pun sampai aku sruh kau lupe mak kau.

Aku berssh payah hidup dengan kau, kau boleh lagi ungkit dan salahkan aku untuk semua ni. Ni kepala terlampau sakit,sampai takleh tdo.. lebam² area leher, dan tepi muka, kaki bengkak, pinggang semua sakit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *