sampai suatu hri saya dirasuk bila suami bawa berubat dan didapati ada orang hantar sihir dari sbelum tunang lagi untuk pisahkan kami.

salam min, mohon hide profile saya. saya nak tanya pendapat warga krt. awal perkenalan saya dan suami sangat indah, makin lama dia makin tunjuk belang. dia suka marah2 saya walaupun bnda kecik. saya sentiasa berharap dia akan berubah. tpi tak, tetap sama. ada hari dia layan saya baik, ada hari dia asyik nak cari salah saya. sampaikan suatu hri tu saya nak minta putus tapi keluarga dua dua belah pihak dah tetapkan tarikh pertunangan. jdi saya kuatakan diri teruskan sampai bertunang. 6 bulan lepas tu kami nikah.

Awal pernikahan semuanya indah. sampai suatu hri saya dirasuk bila suami bawa berubat dan didapati ada orang hantar sihir dari sbelum tunang lagi untuk pisahkan kami. dah buang kami jalani hidup macam biasa, sampai saya mengandung 4 bulan.. macam macam saya tringin. saya juga bekerja masa tu. kadang2 saya minta suami hantarkan makanan, dia taknak hantar tapi dia keluar pergi ke tempat lain. dia masih marahkan saya tentng hal hal remeh. dia juga slalu ungkit masa silam saya. selalu cakap pasal saya dan kekasih lama saya.

Pernah juga bergaduh melibatakan keluarga. start dari pergaduhan tu memang dia benci dengan keluarga saya. mak saya yang tak ada kena mngena pun turut dibenci. saya nak berpantang di rmh mak dia tak bagi. saya sampai hampir jadi gila sebabkan perangai dia. saya hilang kawwn juga sebab dia tak bagi saya bergaul dengan kawan2 saya. ibarat hidup saya cuma ada dia. dia juga kuat cemburu.. saya tak dibenarkan kerja di tempat yang ada lelaki. kadang2 saya dituduh sembang dengan lelaki mana2, saya patuh dengan dia smpai tak bercakap langsung dengan lelaki.

Sampai sekarang dah ada anak, anak dah 6 bulan. dia masih bencikn keluarga saya. keluarga saya dah mnta maaf pun dia masih mencaci dan hina mereka. saya memang jarng balik rumah mak sebab suami tak izinkan. selalu kalau bergaduh mesti dia cakap saya be tina. saya ni cuma dikutip. segala jenis carutan dia lontarkan kt saya. dia slalu hina keluarga saya. selalu cakap mak saya tak pndai didik anak. klau nak bagitahu memang tak habis. banyak sangat yang dia cakap yang menyakitakan hati. dia memang tak ada naik tangan. tpi dia cederakan mental saya. hati saya benar benar remuk dengab stiap kata kata dia.

kadang2 bila saya minta jagakan anak, dia main game. dia jaga anak srkejap bila anak merengek memang dia panggil saya untuk handle. kalau nak makan kena makan cepat2, mndi cepat2, sebab anak dia lepaskan dekat saya. dia cuma bgi duit. itu shj. saya juga ada check fon dia. dri dlu dia mmg bnyak chat dengan prempuan. takda jumpa apa cuma chit chat. ramai. prnh juga dia tnya servis. tpi dia tak pergi. tu pun sngt sakit kn wahai istri? nak mnta pendapat smua, patut ka saya mnta cerai? maaf crita berputar belit. saya tak pndai sngt berhujah. sekadar luahan hati dn pendapat smua

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top