Saya makin hari makin tertekan fikir kan semua ni sampai terpukul anak yang langsung tidak bersalah sebab kan perangai suami

Assalamualaikum semua. Saya nak mintak pendapat semua yg lebih berpengalaman. Sekarang suami saya bermasalah. Suami saya jenis suka makan luar. Walaupun dah ada saya ni isteri dia. Kami kawin muda. Sekarang umur saya 21 tahun dan suami 22 tahun . Anak 2 orang. First umur 2 tahun 4 bulan dan second 3 bulan lebih. Suami dah banyak kali kantoi dengan saya. Saya give up sangat2 malam semalam baru je kantoi lagi dan perempuan tu sepupunya sendiri. Saya sebak min tak tahu nak mengadu dan mintak pendapat pada siapa.

Saya dah tak ada keluarga. Cuma anak2 je yg ada dengan saya. Saya nak mintak fasakh tapi semua kawan2 cakap makan masa 2/3 tahun baru settel. Dan saya tak mampu nak bayar peguam . Setiap kali kami gaduh suami akan campak handfone dia sedangkan bukti2 semua dapat tu. Saya makin hari makin tertekan fikir kan semua ni sampai terpukul anak yang langsung tidak bersalah sebab kan perangai suami. Saya tak berhenti menangis bila teringat kan perbuat suami. Mungkin saya pun ada kekurangan diri . Tapi saya dah cuba dan buat yg terbaik untuk keluarga ni.

Suami tetap dengan pilihan dia. Ayah suami cakap pada saya semalam. (Ayah tak salahkan anak ayah macam tu . Sebab dia muda. Lelaki muda ni macam ni lah . Korang nak kawin sangat . Jadi kene terima lah) saya sedih sangat min . Saya pilih untuk berkahwin dengan suami sebab saya dah tiada sesiapa. Dan elak dari membuat bende yg bukan2. Terkanan yang saya hadapi bukan kecik besar . Saya suruh dia lafaz cerai pada saya pagi semalam. Dia tak nak.

Dia kata (kalau kau nak sangat kau terus pergi makamah aku tak akan lepas) tapi untuk apa min sedangkan suami selalu main perempuan belakang saya . Saya dah macam rasa tak betul . Kadang ok sekejap . Pastu tiba2 menangis . Saya cuba sedaya upaya untuk tak merayu lagi pada suami agar dia berhentikan berperangai macam tu . Sebab saya dah penat min. Saya dah betul2 tawar hati. Penat sangat. Pendapat yg saya perlukan dari semua . Apa yg patut saya buat ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top