Saya ni bukan nak megah diri sendir min, saya kerja as VP company oil n gas top 3 yang terkemuka kat dunia plus saya juga buat side investment dalam jv modal untuk startups.

Salam min dan rakan2. Nak tnya. Normal ke kalu isteri taknak bersama dengan suami sampai nak lebih 8 bulan? Kami ada 4 anak. Paling bongsu dah 2 tahun lebih dah. Jadi, kalu saya ajak isteri, mesti isteri akn tolak marah2. Untuk pengetahuan semua, kerja rumah boleh dikatakan saya yang totally buat dari basuh baju sapu sampah cuci tandas lipat baju semua. (Sebab isteri taknak ambik orang gaji n kami duduk di kondominium yang biasa dan senang untuk manage, tak terlalu besar dan tak terlalu kecil).

Lagi satu sebab saya fikir biar isteri tak susah. Lagipun memang dah terbiasa mak ayah ajar saya masa kecil lagi spy sentiasa tolong mak ayah buat kerja rumah. Kalu nak kata isteri sibuk jaga anak takjugak, sebab bg mandi, siap pakai and basuh berak anak pun semua campak ke saya. Nak tgok isteri saya buat kerja rumah memang boleh bilang dengan jari. Tapi saya takde nak ungkit dan takkisah pun pasal hal ni sebab isteri pun bekerja. Malam pun dia mintak saya urut badan dia pun saya turut uruntukan.

Walaupun saya penat kerja pun saya tak pernah mintak dia uruntukan. Dia ckp penat dia lahirkan anak dan jaga anak untuk saya tak boleh lawan tugas saya yang kerja penat hari2 dan buat kerja rumah tu semua. Saya hanya mampu diam je. Walhal, anak2 semua hantar pengasuh dan sabtu ahad saya pun contribute jaga anak mandi, basuh berak apa semua. Nak kata saya ni curang, satu habuk kawan perempuan n nak kenal2 dengan orang perempuan pun saya takde terlintas nak buat.

Memang saya jaga batas pergaulan. Dkt office pun orang perempuan malu nak tegur2 saya. Hanya tegur atas urusan pejabat shj. Boleh kata bila saya balik rumah memang saya dedicate masa saya untuk rumahtangga. Bila saya ajak bincang, dia marah2 saya ckp kalu terdesak nak sgt pg kawin lain. Pulak. Saya mmpu diam je min malas nak gaduh2. Saya ni min boleh kata kategori mampu min cuma saya taknak fikir je sebab fikir yang bongsu tu kecik lagi. Saya ni bukan nak megah diri sendir min, saya kerja as VP company oil n gas top 3 yang terkemuka kat dunia plus saya juga buat side investment dalam jv modal untuk startups.

Tambah lagi dengan hartanah dan untung saham (saya ada orang jaga portfolio hartanah dan saham saya sendiri) gross income setakat ni dlm RM164k sebulan. Untung bersih dpt kat saya sebulan paling2 bdoh pon setakat ni dlm RM90k sebulan. Belum campur bonus. Memang isteri n anak2 saya dapt nafkah tiptop. Tapi saya sendiri hidup low profile je min. Entahlah min, lepas isteri saya ckp mcm tu. Saya banyak diam je. Saya ni jenis pendiam isteri pulak jenis suka ckp lepas. Cuma saya pantang kalu orang suka mencarut ja.

Pernah satu hari tu isteri saya terlepas perkataan carut sebab bergaduh perkara kecik je sebab saya terlambat kemas bilik, jadi dia rasa serabut. Bg dia kemas2 rumah ni dah memang jadi kewajipan saya. (Ni semua punca dari terlalu percaya dakyah2 dkt fb dengan insta). Merah padam muka saya. Smpai menangis saya ckp pd isteri saya yang saya tak pernah ajar anak isteri smpai mencarut. Mak ayah saya cukup elok dah ajar kami adik beradik sentiasa jaga solat, jangan mencarut, buat baik pd ahli keluarga apa semua.

Seumur hidup saya tak pernah saya nak marah orang sampai nak maki2 orang lg nak mencarut apa semua. Itu pun siap saya menangis sambil ckp elok2 lg dengan isteri. Tak pernah saya nak tinggi suara balik ke apa. Saya tak tahulah min. Kalu isteri saya tgk drama melayu ke apa pasal cerita suami kawin dua. Mula lah dia buat status kat fb, insta, whatsap ckp biar lelaki tu mampos lah. Pegi jahanam lah. Dasar syai tan lah apa lah. Saya terkilan sgt dengan perangai isteri. Saya sentiasa nasihat isteri saya spy sentiasa ckp perkara yang baik2. Doakan ke.

Tak perlu lah smpai nak memaki, mencemuh apa. Sampaikn saya jadi agak risau pada anak2 saya nanti bila tgok ibu depa sendiri kelakuan mcm tu. Saya sering nasihat baik2. Ckp yang elok2, sebab perkataan kita ni satu doa. Kalu tak suka sesuatu tu kita diam je. Bila saya ckp mcm tu, terus dia tinggi suara marah2 kt saya ckp saya je sentiasa nak menang apa semua. Saya mampu diam je min lepas tu. Dia berckp seolah2 mcm bnda tu saya yang buat pada dia. Lagi sakit hati, rakan2 fb,insta whatsap dia siap provoke lagi apa semua. Bila dah semua jenis sebulu.

Memang lagi galak dah diaorang menyembang. Entah lah. Saya dah tak ambik peduli pun pasal media sosial isteri saya. Yang saya tahu once saya balik, saya nak make sure anak2 saya semua solat. Ajak depa solat sama2 dengan saya, ajar diaorang mengaji apa semua. Isteri saya dia solat cuma dia mengelak nak solat sekali. Entahlah min, bila isteri saya marah bila saya mintak nak bersama suruh saya kawin je lain tu. Tersentak betul hati saya. Saya dah tekad dah min. Saya dah tak kisah dah isteri saya nak kasi ke tak ke apa. Once anak2 dah besar nanti especially yang bongsu tu dah darjah satu ke. Saya cdg nak kawin lain.

Tapi saya takkan ceraikan isteri saya. Kat dlm krt ni pun banyak jugak yang saya tgok cantik2. Saya ada perasan 2 3 orang perempuan dlm ni. Cantik. Tapi tak tahulah status diaorang dah kawin ke belum. Tapi komen mereka tu yang buat saya jadi tersentuh dan berkenan. Saya ni min jenis menilai orang melalui penulisan. Saya percaya orang yang penulisan dia baik lenggok gaya bahasa kebanyakkannya berasal dari hati yang baik insayaa-Allah. Begitu juga lah sebaliknya. Terima kasih min sebab panjang sgt.

7 thoughts on “Saya ni bukan nak megah diri sendir min, saya kerja as VP company oil n gas top 3 yang terkemuka kat dunia plus saya juga buat side investment dalam jv modal untuk startups.”

  1. Wow, awesome blog structure! How lengthy have you been running a blog for?
    you made blogging glance easy. The full glance of your website is magnificent,
    as neatly as the content material! You can see similar here najlepszy sklep

  2. Hey! Do you know if they make any plugins to help with
    Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
    targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of
    any please share. Thank you! You can read similar art
    here: E-commerce

  3. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
    very good results. If you know of any please share. Many thanks!
    I saw similar art here: Link Building

  4. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with
    SEO? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Kudos! You can read similar article here: Auto Approve List

  5. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my website to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
    Thank you! I saw similar text here: Scrapebox List

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top